Het 'palazzo' is voor het merendeel in het bezit van Italianen die het als vakantiehuis of weekendhuis gebruiken. Er zijn slechts twee appartementen die permanent bewoond worden. Daardoor is het in en rondom het vissershuis doorgaans uiterst rustig. NessoVanafBootMas1

 Het Vissershuis rechts van de oude romaanse brug


websitehuisfrontmetmijuitraam

Het te huren appartement op de eerste verdieping heeft 3 hoge ramen naast elkaar aan de voorzijde en nog eens 2 ramen aan de zijzijde. De studio bevindt zich achter het grote ronde boograam op de begane grond.

ConcordiavanuitTuin

ConcordiaVanuitTuin2

De beroemde veerboot "Concordia" vaart voorbij het huis

Nesso 3

Het Palazzo in de verte aan de oever bij de opkomende ochtendzon


PalazzoFromTheAir

 Het Vissershuis rechts naast de romaanse brug


 Bereikbaarheid

Deze oever van het Comomeer is rustiger dan de overzijde die meer op toerisme is gericht. Dit heeft te maken met het feit dat de oever aan deze zijde van het meer niet direct aan de doorgaande weg ligt. Om bij de oever te komen moet er eerst een stukje gelopen worden. En niet iedereen kent de weggetjes die naar het meer leiden. Daarom vind je in Nesso plekjes aan het water waar het zelfs in het hoogseizoen heerlijk rustig is.

Het vissershuis ligt in een voetgangerszone. Om er te komen maakt u vanaf de Via Roma, waar u uw auto parkeert, een wandeling naar beneden door het huizenwijkje 'Castello'. U loopt als het ware het meer tegemoet (zie onderstaande foto). Na ongeveer 250 meter bereikt u via het bruggetje het vissershuis aan de Via Riva di Castello. Het is het laatste huis aan de oever. U doet de poort open en bent er. U zult versteld staan van de prachtige plek.

Het meermalen maken van deze wandeling per dag vergt wel enige conditie. Heeft u uw auto liever naast de deur of bent u slecht ter been, dan raden we u een verblijf in dit huis af.

 

nesso.dorproutetrappennaarbeneden

Vindt u het daarentegen geen bezwaar om een daling (en later ook weer een klim) te maken (zie foto boven), dan wordt u beloond met een verblijf op een waarlijk unieke, stille plek midden in het Italiaanse leven. 

 

 websitehuisfrontmettrappenenbrug