L'Orrido di Nesso

Nesso is bekend vanwege haar L'Orrido. Dit is een waterval die vanuit de bergen midden door het dorp raast om het bergwater met een enorme kracht het meer in te stuwen. Dankzij deze constante toestroom van vers bergwater heeft Nesso schoon meerwater.

internetlorrido

De L'Orrido ligt circa 150 meter van het vissershuis.   

internetlorridomodern

In de winter en het vroege voorjaar (en bij uitzondering in de zomer na een zware regenbui) stroomt er ook een kleine waterval vlak naast het vissershuis (zie foto hieronder).

websiteonderdebrugjaanenik_1

 

Wandelroutes

Er is een wandelroute de "Strade Regia" genaamd die wandelaars op een gelijkmatige hoogte van circa 400 meter over een oud wandelpad leidt van Como naar Bellagio, en daarbij ook Nesso aandoet. Deze route kan in etappes gelopen worden. Hij gaat langs dorpjes, muurtjes, moestuinen, kerken en kapellen. In het appartement ligt de wandelgids voor u klaar.

Wie echt de hoogte in wil kan - niet ver van het appartement - speciale bergroutes volgen. Deze wandelingen bieden panoramische vergezichten vanaf meer dan 2000 meter hoogte boven het Lago di Como. 

internetstradaregia

 

Bellagio

Ten Noorden van Nesso ligt Bellagio, een mooi mondain stadje met een grote aantrekkingskracht op toeristen. Zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege de vele winkels en restaurants en niet in de laatste plaats om de prachtige tuinen van Melzi te zien. Vanuit Bellagio kunt u per veerboot (ook met auto) een oversteek maken naar Cadenabbio (dichtbij Tremezzo en Menaggio) of Varenna.

internetbellagiovanafboot

 

internetvillamelzi

internetvillamelzitoren2

 

Como

Como ligt op 14 kilometer (25 minuten autorijden) van Nesso.  Er is veel te zien en te beleven in deze provinciehoofdstad en toch is het er overzichtelijk en vrij rustig. Como heeft verrassend veel mooie winkels, onder meer op het gebied van antiek, design en mode. Ook qua cultuur is er veel te beleven (musea, concerten, festivals). Wat Como ook speciaal maakt is het dorp Brunate dat boven op de heuvel ligt. Neem het steile trammetje, de funicolare  naar boven en op een hoogte van 973 meter overziet u het Comomeer zelfs tot in Zwitserland.

internetfuniculare